Kérdések és válaszok a mosódió használatával kapcsolatban

A mosódió biztonságos azok számára, akik allergiásak a diófélékre?

Abszolút! A mosódiók teljesen hipoallergének, ráadásul a szappanfa gyümölcse sokkal közelebb áll a licsihez, mint a diófélékhez, így nincs ok az aggodalomra. Sőt a mosódió leginkább azoknak ajánlott, akik valamilyen vegyszerallergiában szenvednek, mivel ezzel ki tudják küszöbölni a számukra nehezen tolerálható vegyi anyagokat. A mosódió segítségével csökkenthetjük a toxinoknak és káros vegyi anyagoknak való kitettséget, így a különféle élelmiszerallergiák tünetei is enyhíthetőek.

mosoly-mosodio

Alkalmas a mosódió azok számára is, akiknek hiperérzékeny a bőre?

Abszolút! A mosódió azoknak is ajánlott, akiknek a bőrök érzékeny vagy valamilyen allergiában szenvednek. A mosódiók ugyanis 100 %-ban természetesek, mentesek mindenféle vegyi anyagoktól, emellett teljesen hipoallergének. Éppen emiatt a mosódió bárki számára előnyös, aki érzékeny a festék- és illatanyagokra, illetve azokra a vegyi anyagokra, melyek a legtöbb kereskedelmi mosó- és tisztítószerben megtalálhatóak. A legtöbb ember számára ideális megoldást jelent a mosódió. Vannak olyan esetek is, amikor a mosódió használatával az ekcéma és a pikkelysömör tünetei is megszűntek létezni.

A mosódióval ki lehet mosni a ruhapelenkát is?

A kereskedelmi tisztítószerek és szappanok, illetve a különféle vegyi anyagok egy idő után felhalmozódnak a pelenkában, amitől az már nem lesz hófehér. Ráadásul ezek a vegyi anyagok lebontják a szálakat, ami miatt a pelenka elszíneződik, elfoszlik, illetve a nedvszívó képessége is csökken. Ráadásul az is előfordulhat, hogy ezek a vegyi anyagok irritálhatják a baba bőrét, így mindenképpen megéri a mosódióra átállni ilyen esetekben is. A mosódió ráadásul nemcsak, hogy gyengéd a baba bőréhez, de még képes arra is, hogy a ruhapelenka minőségét hosszú időn át megőrizze.

A mosódió alig habzik. Biztos, hogy kitisztítja a ruháimat?

Igen. A mosódió kevésbé fog habzani, mint vegyi mosószerek, de ettől függetlenül még mindig igen hatékonyan dolgozik. A mosódióval történő mosás után a ruhák tiszták és frissek lesznek, a habképződés ugyanis nem befolyásolja egy szer tisztítóerejét sem. A vegyi mosószerek csak azért habzanak jobban, hogy azt gondoljuk, hogy így hatékonyabban működnek, pedig valójában ezek esetében csak mesterséges habképzőket használnak. Az alacsony habzás csupán azt jelenti, hogy az adott termék nincs telepakolva szulfátokkal, foszfátokkal, fenolokkal, formaldehiddel és egyéb vegyi anyagokkal, hanem ezzel szemben teljesen hipoallergén, sőt maximálisan képes lebomlani is.

Probléma lehet azzal, hogy néhány mosódió darabos és nem egész a dobozban?

Nem. Mivel a mosódió rázás hatására engedi ki magából a habot, ezért teljesen mindegy, hogy kis darabokban vagy egészben használjuk őket. Talán még ha kisebb darabban van, akkor gyorsabban kiengedi magából a habot, így hatékonyabban is lehet használni az ilyen esetekben. 

A mosódió nem képes fehéríteni a ruhákat. Mit használjak akkor, ha fehéríteni szeretnék?

Ha fehéríteni szeretnénk a ruháinkat, akkor érdemes hozzátenni egy kevés természetes fehérítőt a mosódióhoz, ez ugyanis nem befolyásolja a mosódió tisztító hatását. A mosódió esetében is lehet, hogy néha szükség lesz vegyi folteltávolítóra vagy fehérítőre az igazán makacs foltok eltávolítására. Vagy az is egy jó megoldás, ha a ruhánkat szódabikarbónás vízben áztatjuk mosás előtt.

A mosódió az öblítés alatt is bennmaradhat a mosógép dobjában? Nem fog akkor habzani?

Nem, mivel a legtöbb öblítőprogram hideg vízzel működik, a mosódió pedig csak a meleg vízben engedi ki a benne található szappant. Ha a ruháinkat 30 fokon mosnánk, akkor érdemes folyékony mosódiót használni, mert ilyen esetben a mosódió héjak nem fognak elegendő habot képezni a ruhák tisztításához.

Mosódió termékek

Herbow Mosódiós Labda -színes ruhákhoz (1db - 5 mosás)

Herbow Mosódiós Labda - színes ruhákhoz (1db - 5 mosás)

Mosódiós labda természetes mosódióval - érzékeny bőrűek is használhatják, alkalmas kisbabák ruháihoz is!

Ár: 490 Ft
Megnézem

Herbow Mosószóda 850g

Herbow Mosószóda 850g

Könnyen és gyorsan biológiai úton lebomló, környezetbarát öko tisztítószer.

Ár: 1585 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!