Mosódióról bővebben

A mosódió világszerte több néven ismert, vannak, akik mosóbogyónak, akik Reetha-nak, akik mosónövénynek hívják. Azt már igen korán felfedezték, hogy mosódió számos előnyt képes kifejteni, mivel megfigyelték, hogy ez a növény ellenáll a betegségeknek és a rovaroknak is.

A helyi lakosok szerették volna tudni, hogy ez mitől lehetséges és kiderült, hogy a mosódióban olyan anyagok vannak, amelyek természetes módon tartják távol a rovarokat és egyéb kártevőket.

mosodio

A mosódiót ettől kezdve el kezdték használni mint egy természetes szappan, mai világunkban pedig különlegesen népszerű lett a kémiai mosószerek és szappanok alternatívájaként.

A mosódió, ami valójában a szappanfa gyümölcsének szárított héja, teljesen hipoallergén, ezért nem okoz bőrirritációt, illetve a bőrbetegségeket is képes meggyógyítani. A mosódiót a legegyszerűbben úgy tudjuk hasznosítani, ha a héjból 4-5 darabot beleteszünk egy vászonzsákba és azt a ruhaneműk közé tesszük a mosás során. Ezeket legfeljebb 4 alkalommal lehet felhasználni, utána pedig újrahasznosíthatóak a komposztban. Ezenfelül a mosódiót vízben fel is forralhatjuk, majd a kellő sűrűségűre elforralva a folyadékot egy házi készítésű folyékony szappant kaphatunk, amivel helyettesíthetjük a kémiai szappanokat és mosószereket, amelyek teli vannak nátrium-szulfáttal, amiről pedig köztudott, hogy igen erős bőrirritáló hatással bír.

Természetesen tudni kell, hogy nem minden mosódió képes ugyanolyan mértékben tisztítani. Mosódiók közül körülbelül 12 fajtával találkozhatunk a piacon, amelyek közül 6 az, ami valóban tisztára mossa a ruhákat és ezek közül is a leghatékonyabbak azok a héjak, melyek a nagy Sapindus mukurossi fáról származnak. Érdemes tehát alaposan utánanézni annak, hogy melyik fajta mosódiót vásároljuk meg, mert ez nem mindegy a ruháink szempontjából. Ne tévesszenek minket meg az olcsóbb, viszont kevésbé hatékony termékek.

A mosódió tehát egy rendkívül hatékony és kíméletes mosószer, amit érdemes rendszeresen használni.

Mosószóda 1kg MM natur

-16% Mosószóda 1kg MM natur

A mosószóda (nátrium karbonát, más néven sziksó) biológiailag lebomló, általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer. A mosószódát használhatja mosáshoz önállóan a hagyományos mosópora helyett vagy azzal kombinálva (1:1 arányban kiváltható a m

Ár: 420 Ft
500 Ft
Megnézem

MM Aktív oxigénesfehérítő 1000g

-36% MM Aktív oxigénes fehérítő 1000g

A biológiailag lebomló fehérítő- és fertőtlenítőszer (nátrium-perkarbonát) használata a mosódióval kombinálva ajánlott. Fehér ruhák mosásához, erős foltok előkezeléséhez és áztatásához kiválóan alkalmazható.

Ár: 1150 Ft
1790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!